De la Finca 2015, Raventos i Blanc

Kód: DRW4213315
726 Kč
Skladem (> 5)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zbytkový cukr 0.4 g/l Brut Nature. Druhotné zrání na kalech probíhá min. 36 měsíců. Odrůdové složení: Xarel·lo, Macabeo a doplněno podílem odrůdy Parellada. Podtitul „Vinya dels Fòssils " byl inspirován vápencovým podložím s vysokým podílem mořských fosílií z vinic Clot de les Comes, Coll, Barbera alta, Cols and Mingo - nejstarších vysázených vinic roku 1964 technikou Gobelet. Půda obsahuje šedé jíly a písky s malými fragmenty mořských fosilií z období myocenu (16 M let).

Doplňkové parametry

Kategorie: Šumivá vína
Země: Španělsko
Region: Catalonia
Ročník: 2015
Druh: Šumivé
Objem láhve: 0,75 l
Obsah cukru: Suché
Podregion: Conca del Riu Anoia

Rodina Raventos má vinařskou tradici sahající až do roku 1497, díky čemuž je jedním z nejstarších nepřetržitých majitelů vinic na světě. Josep Maria Raventos i Fatjo se podíleli na založení apelace D.O. Cava v roce 1872, od níž se v současné době snaží distancovat pro její přílišnou popularitu a marketingové pojetí výroby velkých továrních vinařů.

V roce 1986 se Josep Maria Raventos i Blanc rozhodl prodat svůj podíl na Cordoniu a raději udržovat nejlepší vinice pro nově vytvořený statek Raventos i Blanc (každý z 46 pozemků má zcela odlišnou identitu). Od té doby se pozornost zaměřuje na kvalitu a regionálnost, zejména na vyjádření zvláštních vlastností terroirů kolem Saint Saturni d'Anoia.

Šumivá vína se vyrábějí pouze s použitím původních odrůd Xarel-lo, Parellada, Macabeo a Monastrell a vykazují skutečnou hloubku, výraz a dlouhověkost. Současný majitel, Pepe Raventos, klade velký důraz na zdraví viničního prostředí a vytváří biosynergii, kde zvířata, vinná réva, půda a lidé společně pracují jako zemědělská jednotka. Statek dosáhl certifikovaného ekologického stavu v roce 2012.

Od roku 2013 již Raventos i Blanc již nejsou součástí Cava DO a zahájili proces certifikace nové apelace, Conca del Riu Anoia (navrhovaná ohraničená oblast zahrnuje oblasti mezi Středozemním mořem a Katalánskými horami překlenujícími mezi řekou Anoia a řekou Foix.) Rozhodnutí opustit DO vycházelo z touhy stanovit standard ve vysoce kvalitní produkci vína, kde platí pravidla, jako je používání výhradně vlastních hroznů, ekologické vinařství (100% biodynamický) a pozměněné požadavky na stárnutí (18 měsíců).

Podle slov Pepe Raventóse je cílem tohoto nového navrhovaného označení „obnovit název Conca del Riu Anoia, která nám pomůže lépe porozumět vinařské tradici a charakteru Terroiru."