Textures de Pedra 2014, Raventos i Blanc

Kód: DRW4213414
1 022 Kč
Skladem (> 5)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bez dozáže (Brut Natur). Zrání v lahvi min. 42 měsíců. Odrůdové složení: Xarel·lo vermell, Bastard Negre a Sumoll. Kamenitá vinice Vinya Més Alta je soustředěné u vrcholu Turó del Serral jenž je nejvyšším bodem vinařství. Kamenitá vinice s vynikající drenáží a nízkými výnosy. Sumoll a Parellada jsou vysazeny společně ve vysoké nadmořské výškce na západě Conca del Riu Anoia. Bastard Negre je autochtonní již nepoužívaná odrůda, která byla nedávno na panství odhalena, až do léta 2015 byla považována za Monestrell. Dodává vínu především strukturu a kyseliny.

Doplňkové parametry

Kategorie: Šumivá vína
Země: Španělsko
Region: Catalonia
Ročník: 2014
Druh: Šumivé
Objem láhve: 0,75 l
Obsah cukru: Suché
Podregion: Conca del Riu Anoia

Rodina Raventos má vinařskou tradici sahající až do roku 1497, díky čemuž je jedním z nejstarších nepřetržitých majitelů vinic na světě. Josep Maria Raventos i Fatjo se podíleli na založení apelace D.O. Cava v roce 1872, od níž se v současné době snaží distancovat pro její přílišnou popularitu a marketingové pojetí výroby velkých továrních vinařů.

V roce 1986 se Josep Maria Raventos i Blanc rozhodl prodat svůj podíl na Cordoniu a raději udržovat nejlepší vinice pro nově vytvořený statek Raventos i Blanc (každý z 46 pozemků má zcela odlišnou identitu). Od té doby se pozornost zaměřuje na kvalitu a regionálnost, zejména na vyjádření zvláštních vlastností terroirů kolem Saint Saturni d'Anoia.

Šumivá vína se vyrábějí pouze s použitím původních odrůd Xarel-lo, Parellada, Macabeo a Monastrell a vykazují skutečnou hloubku, výraz a dlouhověkost. Současný majitel, Pepe Raventos, klade velký důraz na zdraví viničního prostředí a vytváří biosynergii, kde zvířata, vinná réva, půda a lidé společně pracují jako zemědělská jednotka. Statek dosáhl certifikovaného ekologického stavu v roce 2012.

Od roku 2013 již Raventos i Blanc již nejsou součástí Cava DO a zahájili proces certifikace nové apelace, Conca del Riu Anoia (navrhovaná ohraničená oblast zahrnuje oblasti mezi Středozemním mořem a Katalánskými horami překlenujícími mezi řekou Anoia a řekou Foix.) Rozhodnutí opustit DO vycházelo z touhy stanovit standard ve vysoce kvalitní produkci vína, kde platí pravidla, jako je používání výhradně vlastních hroznů, ekologické vinařství (100% biodynamický) a pozměněné požadavky na stárnutí (18 měsíců).

Podle slov Pepe Raventóse je cílem tohoto nového navrhovaného označení „obnovit název Conca del Riu Anoia, která nám pomůže lépe porozumět vinařské tradici a charakteru Terroiru."