Crémant d‘Alsace ‚Paul-Edouard‘ Extra-Brut , Domaine Bott-Geyl

Kód: DRW28030265
484 Kč
Skladem (> 5 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůdové složení: Pinot Blanc, Chardonnay, Pinot Noir. Vinifikace v dubových sudech, druhotné zrání na láhvi 24 měsíců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Šumivá vína
Země: Francie
Region: Alsace
Druh: Šumivé
Objem láhve: 0,75 l
Obsah cukru: Suché

Proslulou alsaskou usedlost, která byla založena v roce 1840, v současnosti obhospodařuje Jean-Christophe Bott, přímý potomek zakladatele Jean-Martina Geyla.

Pěstuje nejlepší tradiční bílé odrůdy Alsaska jako Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris, Muscat, Riesling a Gewürtztraminer na celkem 15 ha zahrnující 6 Grands Crus a 4 Lieux-dits (80 parcel rozdělených do 7 obcí, od Ribeauvillé ke Kientzheimu). Ve vinicích se od roku 2000 hospodaří organicky a od roku 2002 dle zásad biodynamického zemědělství tak, aby se vyzdvihly přirozené vlastnosti a jedinečnost každého terroiru, a tomu je i podmíněna minimalistická a přirozená vinifikace.

Jean-Christophe čerpá ze svých stáží u vinařů z Francie (Domaine des Comtes Lafon, Bourgogne), Německa (Théo Luckert, Franken) a Nového Světa (Rolf Binder Veritas, Barossa Valley – Austrálie nebo Koopmanskloof, JAR).